Koningstraat 36
7315 HW
Apeldoorn
+31 555 76 2419
+31 6 1000 3264
info@cncfreestechniek.nl

Tappen

Tappen is enerzijds een eenvoudige bewerking : De tap trekt zichzelf in het gat met de juiste spoed. Het is wel een uitdaging voor de fabrikant van tappen. Er moet in één bewerking een draad gevormd worden binnen zeer nauwe toleranties waarbij schroefdraad uitloopt op een scherpe punt. De krachten op de tap zijn groot. In een klein gat moeten relatief veel spanen afgevoerd worden: meer eigenlijk dan er in het gat passen. Ook het te bewerken materiaal heeft specifieke uitdagingen.
Ook de manier waarop men de draad kan tappen is verschillend : met de hand, tapmachine, pneumatisch, bewerkingscentrum of draaibank.
Omdat tappen redelijk kostbaar zijn en de laatste bewerking is het van belang dat de juiste keuze gemaakt wordt om zo de kosten per draad zo laag mogelijk te houden. Bij de keuze van de juiste tap kan men vaak wat hulp gebruiken.
 
  Tappen Tappen
Klanten oordelen over ons
8,8
B&M Ede
8.8 / 10
Uit: 2
  • "Bij CNC Freestechniek is de benadering zeer persoonlijk. Door de jarenlange praktische kennis praten we dezelfde taal en komen we direct daar waar de oplossing ligt. Wat Joop niet weet zoekt hij voor me uit en hij zorgt dat we snel verder kunnen met de juiste gereedschappen. Omdat het niet alleen om het snijdende gereedschap gaat worden ook andere invloeden meegenomen in het advies. Geert "
    - Geert
  • "Professioneel advies en uitgebreide mogelijkheden! CNC Freestechniek heeft ons uitstekend geholpen"
    - Erik
  • "Ik ben zeer tevreden over de expertise en het vakmanschap van CNC Freestechniek. Zij hebben mij uitstekend geholpen"
    - Dirk Schut