Koningstraat 36
7315 HW
Apeldoorn
+31 555 76 2419
+31 6 1000 3264
info@cncfreestechniek.nl

GAMMA S van EIMA voor VDL Fibertech Industries

Eind juni is een overeenkomst gesloten tussen VDL Fiber Technologies en EIMA Maschinebau voor de levering van een 5 assig bewerkingcentrum van het type Gamma S. De slag van de machine is 4 x 3 x 1,25 meter. De levering is gepland in de nieuwe productie faciliteit van VDL Fibertech in Hapert aan het eind van het jaar.
 
De besluitvorming rondom dit project is zeer zorgvuldig geweest. Zo is niet alleen de prijs van de machine bekeken maar juist de technische aspecten zijn diepgaand bestudeerd en met anderen vergeleken. Er is gekozen voor een Gamma S type om ondanks het grote bereik EIMA en VDL een bepaalde nauwkeurigeheid wilden halen. Ook de eisen aangaande het frezen van koolstofcomposieten hebben hierin een rol gespeeld.
Zo zijn er bezoeken gebracht aan de fabriek van EIMA in Frickenhausen en aan BMW in Dingolfing, waar koolstof composieten verwerkt worden op een 10 tal EIMA maschines. HIer was volop gelegenheid om details te bespreken over de constructie van de machine en de motivatie van EIMA om het zo uit te voeren. Met name bij de in opbouw zijnde machines is goed uit te leggen waarom en heo zaken gemaakt worden.
 
Ook zijn zaken als service uitgebreid besproken. EIMA kan via internet de machinegegevens uitlezen en zo een snele diagnose maken van het probleem. Het service team komt dan ter plaatse met de juiste onderdelen en gereedschappen. 
 
Naast de grootte van het te bewerken materiaal en de kwaliteit is ook de strategie besproken. Daarom is gekozen voor een spindel met 15 kW met een maximaal toerental van 24.000 per minuuut. Om de bereikbaarheid te verbeteren is een eenzijdige kop gekozen in  plaats van een vork. HIerdoor kan men dichter bij het werkstuk komen. Twee gereedschapwisselstations voor 12 gereedschappen zorgen voor de juiste uitrusting.  
 
Ook de opspanmogelijkheden dmv vacuüm zijn gespecificeert. Een opspanvalk van 4x3 meter is verdeeld in meerdere zones die apart aan te sturen zijn. Daarnaast kunnen andere mallen apart aangesloten worden.
 
Er valt nog veel meer te vertellen maar dat doen we graag in een persoonlijk gesprek voor jouw toepassing.
 
Klanten oordelen over ons
9,2
B&M Ede
9.2 / 10
Uit: 4
  • "Bij CNC Freestechniek is de benadering zeer persoonlijk. Door de jarenlange praktische kennis praten we dezelfde taal en komen we direct daar waar de oplossing ligt. Wat Joop niet weet zoekt hij voor me uit en hij zorgt dat we snel verder kunnen met de juiste gereedschappen. Omdat het niet alleen om het snijdende gereedschap gaat worden ook andere invloeden meegenomen in het advies. Geert "
    - Geert
  • "Professioneel advies en uitgebreide mogelijkheden! CNC Freestechniek heeft ons uitstekend geholpen"
    - Erik
  • "Ik ben zeer tevreden over de expertise en het vakmanschap van CNC Freestechniek. Zij hebben mij uitstekend geholpen"
    - Dirk Schut